
Op 15 juli komt Esther van voormalig restaurant Tandjong Priok bij ons koken. Esther was 11 jaar chef-kok van Tandjong Priok. Daarna was ze gastdocent bij de Friese Poort, gaf ze Indonesische kook-workshops en werkte ze bij Koh in IJburg (Thais) en Rob Gastobar Indonesia in Laren. Bij ons daagt Esther uw zintuigen uit met een proeverij van verschillende traditionele en eigentijdse Indonesische gerechten. Het 5 gangen menu kost 55 euro en het 4 gangen menu kost 50 euro per persoon.
Reserveren kan via het contactformulier of per e-mail naar degekroondeleeuw@gmail.com.
Het menu:
Gevulde romige kippensoep met kokosmelk
Gestoomde kip en garnalen dimsum met pindasaus en gezuurde rode kool
Kip saté met pindasaus
Pikante runder curry met geblancheerd groenten in soja saus
Whisky pudding met sinaasappel saus,
gevulde pandan flensjes met kokos
Brood, suikerbrood,
kaas, vleeswaren, jam, chocopasta,
gekookt ei, yoghurt, melk, fruit
koffie, thee, vruchtensap,
Twee belegde broodjes, suikerbrood
water of vruchtensap,
bekertje yoghurt, fruit
kaas, ham, salami, jam of chocopasta
kaas, ham, salami of jam
gezond, geitenkaas of gegrilde groenten
zalm of kip
ham-kaas
salamie-kaas
tomaat-kaas
tonijn-cheddarkaas
gegrilde groenten-geitenkaas
brood met 2 kroketten
met ham en kaas +€1,50
tomaat of mosterd
geitenkaas of linzen
zalm of kip
kroket
drie belegde broodjes
suikerbrood
water of vruchtensap
yoghurt, fruit
Voorgerecht
Broodplankje met smeersels
Tomatensoep of mosterdsoep
Salade met Friese geitekaas of linzen
Salade met gerookte zalm of kip
Gebakken gamba's met knoflook
Runder ribeye carpaccio
Hoofdgerecht
Kogelbiefstuk met champignons
Spareribs met Sweet Baby Ray's glaze
Zomers rundvleespotje
Kippendij
Gegrilde zalm
Kabeljauw uit de oven
vega, zalm of kip
Nagerecht
Roomijs met slagroom
Citroensorbet met appel
Yoghurt met vers fruit
Chocolade feestje
Koffie met beerenburg en slagroom
falafel balletjes, vlammetjes
Brood, broodjes, suikerbrood
Kaas, ham, chocopasta, jam
Koffie, thee
Vruchtensap, melk, karnemelk
Fruit
Basis lunch met
kroket en soep
voor:
- soep
- salade
hoofd:
- varkenshaas
- kalfsschnitsel
- runderstoof
- kippendij
- aardappel gratin
- friet
- rijst
- warme groenten (naar keuze)
na:
- ijstaart
- yoghurt met fruit
voor:
- italiaanse salade
- minestrone soep
hoofd:
- lasagne spinazie gehakt of vega
- penne bolognese
- tagliatelle pesto
- italiaanse vegetarische ovenschotel
- caprese salade
- groene salade
na:
- panna cotta
- tiramisu
voor:
- bonensoep
- nachoschotel
hoofd:
- fajita
- enschilada
- chili sin of con carne
- quinoa ovenschotel
- salade
- mexicaans platbrood
na:
- vers fruit
- ijs
- hamburger, shaslick, karbonade, speklapje
- bbq worst, drumstick, sparerib
- vega schijf, vis shaslick
- huisgemaakte salades
- stokbrood
- sausen